Підтримати нас

Українські морпіхи продовжують утримувати позиції на острові Нестрига – Плетенчук

03 червня 2024 10:50
188
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом 1 та 2 червня російські військові один раз намагались штурмувати позиції українських військових на острові Нестрига в дельті Дніпра. Штурм був марним, ЗСУ не втратили свої позиції.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

“Тримати там (ред. на острові Нестрига) оборону досить складно, тому що населеного пункту немає, забудови, споруд там немає. Але українські морпіхи роблять неможливе, і продовжують там утримувати плацдарм, попри численні атаки з боку ворога”, – розповів речник Сил оборони.

За його словами за останні дві доби на півдні України зменшилась кількість штурмів із боку армії РФ. Раніше українські позиції за добу штурмували 15-20 разів, проте 2 червня відбулось 12 штурмів.

На південному напрямку одна половина штурмів відбувається на Оріхівському напрямку (Запоріжжя), інша – на Дніпровському (Херсонщина), зазначив Дмитро Плетенчук.

  • Російські війська просунулися на невелику відстань у північній частині Кринків на лівобережжі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 2 червня.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що утримувати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів