Підтримати нас

Українцям дозволили утеплювати будинки без спеціальних дозволів

Автор статті
27 грудня 2018 04:00
699
Поширити:

Кабінет міністрів затвердив оновлений перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання. Про це повідомила прес-служба уряду.

Зокрема, тепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя або підвалу) не потрібно отримувати дозвільні документи. 

Це стосується і індивідуальних житлових будинків, і багатоквартирного житла висотою до 100 м.

"Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, наприклад, стін, даху або горища, потрібно було отримувати обов'язковий дозвіл ДАБК. Це могло затягувати проведення таких робіт на кілька місяців. Тому оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і не потребують введення в експлуатацію, ми включили в нього роботи з теплоізоляції приватних і багатоквартирних житлових будинків", – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Він нагадав, що 23 липня 2018 року набрав чинності закон "Про енергетичну ефективність будівель" і розпочато діяльність Фонду енергоефективності. Це передбачає збільшення обсягів виконання будівельних робіт з термомодернізації.

Крім того, 1 грудня вступили в дію оновлені державні будівельні норми з теплоізоляції фасадів, які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації. Проведення таких заходів дозволить економити до 15% тепла щорічно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ