Підтримати нас

Українці святкують Всесвітній день хліба

16 жовтня 2020 08:00
918
Поширити:

Сьогодні, 16 жовтня, відзначається Всесвітній день хліба. Це свято  засноване в 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів.

А вибір дати обумовлений тим, що 16 жовтня 1945 року була створена Продовольча і сільськогосподарська організація ООН, яка займалася розв'язанням проблем у розвитку сільського господарства і його виробництва. До речі, до цієї ж події приурочене ще одне свято - Всесвітній день продовольства.

Згідно з науковими дослідженнями, перші хлібні вироби, які створила людина, з'явилися близько 8 тисяч років тому. А перший дріжджовий хліб навчилися робити в Єгипті. Уже тоді хліб вважався основним харчовим продуктом і "годувальником" людей.

Не можна не відзначити, що сьогоднішнє свято - це ще й професійне свято працівників відповідної галузі: хліборобів і пекарів.

Крім того, традиційно у Всесвітній день хліба в багатьох країнах проходять різноманітні виставки хлібної продукції, зустрічі кулінарів, пекарів і кондитерів, ярмарки, майстер-класи, народні гуляння, а також безкоштовні роздачі хліба всім нужденним, благодійні акції та багато іншого.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ