Підтримати нас

Українці отримали можливість перевірити дипломи про вищу освіту онлайн

Автор статті
22 листопада 2019 11:15
671
Поширити:

В Україні запустили сервіс, який дозволяє підтвердити достовірність документів про вищу освіту державного зразка, які видані з 2000 року.

Про це повідомляє Ua.News.

Юридичне підтвердження достовірності диплому можна отримати на електронну пошту.

Роботу сервісу забезпечує державне підприємство «Інфоресурс», повідомляє портал «Освіта».

За словами міністра освіти і науки Ганни Новосад, Міносвіти активно працює над створенням зручних сервісів для надання адмінпослуг.

«У такий спосіб ми формуємо культуру взаємодії державних органів із ключовими стейкхолдерами – звичайними громадянами. Тепер вони, не виходячи з дому, в два кліки можуть отримати документ, що підтверджує достовірність диплому», — зазначила Новосад.

Для підтвердження достовірності документів потрібно заповнити форму на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти та вказати реквізити диплому та персональні дані його власника. Сервіс формує підтвердження, накладає на нього електронний підпис і печатку та надсилає на вказану запитувачем електронну адресу протягом трьох робочих днів.

Користуватися сервісом можуть не тільки фізичні особи-власники дипломів, а й виші, офіційні установи, журналісти тощо. Доступні дані про всі дипломи, окрім дипломи випускників військових вишів та підрозділів.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ