Підтримати нас

Українцi активно вiдкривають депозити у сусідній державі, хоч вiдсотки і низькi...

16 травня 2016 02:00
577
Поширити:

Перелякані банкрутствами наших банків українцi активно вiдкривають депозити в Польщi. Торiк нашi спiввiтчизники поклали на депозитнi рахунки в тамтешнiх банках 231 мiльйон доларiв. Це майже вдвiчi бiльше, анiж у 2014 роцi, коли вкладiв було на $128 мільйонів.

Для вiдкриття поточних рахункiв потрiбна наявнiсть дозволу на проживання в Польщi або робочої вiзи, – розповiдає Ольга Кресань, спiвробiтник компанiї “SAS Concierge”. – Для бiльшостi банкiв дозвiл на проживання обов'язковий. Для вiдкриття ж депозиту досить паспорта в деяких польських банках. Але певнi установи потребують паспорт, вiзу, “зезволенє” (дозвiл на роботу в Польщi) або посвiдку на проживання в цiй країнi. Депозитнi рахунки можуть бути оформленi в польських злотих, а також у євро, доларах чи в iншiй валютi. Наприклад, банки “Nordea” без проблем вiдкриють рахунок у норвезьких, данських чи шведських кронах”.

Експерт припускає, що українці “вочевидь, так просто зберiгають кошти. Адже вiдсотки на банкiвськi депозити в Польщi низькi – 0,05 – 2%, причому 2% – це дуже рiдкiснi випадки. Як то кажуть, багато не заробиш.

Банкiвська система Польщi стабiльна, ця країна є членом ЄС. Тим паче, пiд гарантiї пiдпадає до 50 тисяч євро – цi кошти в разi чогось виплачує Банковий гарантiйний фонд. Тобто вiдкривають рахунки задля захисту своїх активiв”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ