Підтримати нас

"Українські шерифи" отримали приз на престижному фестивалі

Автор статті
27 листопада 2015 16:00
625
Поширити:

Документальна стрічка «Українські шерифи» Романа Бондарчука отримала спеціальний приз журі на престижному Амстердамському фестивалі документальних фільмів IDFA

Фільм був представлений в основному конкурсі цього найбільшого європейського форуму неігрового кіно. Картина  розповідає про те, як змінилося життя невеликого південного села Стара Збур'ївка з початком війни. Проект знято в ко-продукції України, Латвії та Німеччини. 

Журі, у складі Джонатан Розенбаум, Барбари Вішер, Ганни Поляк, Майте Альберді та Лоран Бекю-Ренар, нагородили фільм із наступним визначенням: «Цей фільм є захопливим та сповненим гумору, універсальним портретом громади, що намагається дати лад щоденній невдоволеністі та непорозумінням, і втримати мир шляхом винахідливості, терпеливості та здорового глузду. Із гострим чуттям персонажів, розповідь показує, як сильно ширші обставини можуть змінити глухий закуток, в той же час, будучи неспроможними вплинути на нього в інших аспектах. Режисура та операторська робота в поєднанні з епізодичністю розповіді детально зображують непевність сільського середовища між давніми традиціями та війною, що насувається».

«Я считаю очень важной победу украинской картины, спокойно и уравновешенно повествующей о повседневной жизни, а не находящейся на баррикадах и в военных окопах. Это создает более объемное представление о современной Украине и её кинематографе», - привітав знімальну групу з перемогою Віталій Манський, президент «Артдокфесту», головного опозиційного російського фестивалю документального кіно.

«Награда  самого престижного фестиваля документального кино IDFA является признанием не только абсолютно выдающейся кинематографической работы Романа Бондарчука, но и несомненным вниманием к тому, что сейчас происходит в Украине, поддержкой всему украинскому народу. На примере жизни Старой Збурьевки и её  неординарных обитателей режиссеру удалось передать несгибаемую волю украинского народа, её самобытность и оптимизм», - зазначила Мар'яна Каат, режисерка, продюсерка, а також авторка відомого українській публіці фільму «Шахта #8», прем'єра якого відбулася на Docudays UA у 2012 році.

Амстердамський фестиваль документального кіно IDFA триватиме до 29 листопада. Кращі стрічки згодом можна буде подивитися у рамках 13-го Docudays UA, який проходитиме у Києві з 25 березня по 1 квітня 2016 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ