Підтримати нас

Українка розповіла, як зекономити на водійських правах в Люксембурзі

Автор статті
22 жовтня 2017 14:25
652
Поширити:

Щоб водити автомобіль у Люксембурзі, найкраще здавати на права в Україні. А після переїзду обміняти їх на місцеві.

Це зекономить кошти, каже українка Ольга Скрипник, яка рік живе у Люксембурзі, повідомляє nahnews.org.

"Якщо у тебе є українські права, їх можна легко обміняти на люксембурзькі. Це безкоштовно, платиш тільки за прийом у лікаря і ще якісь дрібниці. А ось отримання прав на території Люксембургу може влетіти в копієчку. Все залежить від кількості уроків. Ціна починається від 1400-1500 євро", - розповідає Ольга Скрипник.

Якщо жити за межами України більше півроку, одержані у цей період українські права не дійсні. Потрібно отримувати нові на місці поточного проживання.

"Здавати на права можна англійською. У нас на все пішло близько 9 місяців. Спочатку ти відправляєш свої документи в міністерство - довідку про несудимість з країн, де жив останні п'ять років, довідку від лікаря, фотографію. Через деякий час приходить дозвіл, що можна здавати на права. Без нього не можна почати навіть теорію. Потім мінімум 12 годин теоретичних уроків. Додаткові уроки безкоштовні. Якщо відчуває, що до іспиту не готовий, можна ходит и на них скільки завгодно. Після того, як склав теорію, дозволяють відвідувати практику. Але зазвичай проходить кілька місяців, поки до тебе підійде твоя черга".

Якщо провалити іспит з правил дорожнього руху, потрібно знову оплатити та повторно проходити курси.

"Мінімальна практика 16 годин. Можна ходити скільки хочеш, поки не відчуєш впевненість. Але кожний додатковий урок — платний. А ось купити машину, особливо б/у, досить просто. Дуже багато пропозицій за смішні, за люксемубргским мірками, гроші. А от якщо хочеться нову машину і в потрібній комплектації, доведеться чекати. Місяці чотири. Або погоджуватися на варіанти в наявності. В кредит придбати авто можна під 1,5%".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ