Підтримати нас

У Херсоні створюється хаб для культурних проектів та ініціатив

Автор статті
20 березня 2016 05:31
635
Поширити:

На базі херсонського кінотеатру «Ілюзіон» (за адресою: вул.Гімназична, 30А, колишня вул.Червоностудентська), який призупинив свою діяльність, відкривається платформа для громадських ініціатив в галузі культури і мистецтв - Kherson Art Hub.

Нове життя «Ілюзіону» ініціатори проекту бачать в якості багатофункціонального культурного центру, де творча молодь може знайти свого глядача / слухача / шанувальника, а поціновувачі мистецтв зможуть отримати різноманітність культурних подій, незвичайний і цікавий творчий продукт. Компактний зал для глядачів розміром у 50 квадратних метрів планується використовувати, як публічний, а, в деяких випадках, і як робочий простір для створення арт-контенту. Репертуар Kherson Art Hub багато в чому залежить від ініціатив, які будуть виявляти херсонські таланти і починаючі свою діяльність менеджери культури. Серед вже затверджених форм роботи: кінопокази (українського та світового кіно), художні та фото-виставки, вистави, майстер-класи та багато іншого.


Проект реалізується за підтримки начальника управління культури Херсонської обласної адміністрації  - Світлани Думинської, яка активно просуває ідею розвитку молодіжної культури.

Коментар Світлани Думинської:
«Ідея створення молодіжного простору, де яскраві, креативні, неформальні молоді митці зможуть представити свої проекти, презентувати себе і своє мистецтво, народилася вже давно. Молодіжні творчі рухи на Херсонщині є, і дуже цікаві, але вони не бачать себе в «заорганізованому» просторі творчих спілок та офіційних заходів. Вони зовсім інші, і, саме тим – цікаві! Давно шукала таких молодих творчих лідерів. Рада, що Леонід Єжуров не побоявся взяти на себе нелегку працю створення такого молодіжного культурного простору, а разом з досвідченим фахівцем своєї справи - Євгеном Максимовим - він обов’язково зможе реалізувати і представити Херсонщині нові проекти, відкрити нові творчі імена.»

Першою роботою, представленою у приміщенні Kherson Art Hub, ще до відкриття, став суперечливий і актуальний моноспектакль «АТО: інтерв'ю військового психолога». Його херсонська прем'єра відбулася 10-го лютого в рамках всеукраїнського театрального фестивалю «Лютий / February». Це спільний проект драматурга і актора Ельвіна Рзаева і театрального режисера Андрія Мая. Спектакль заснований на документальному матеріалі: серії інтерв'ю з військовим психологом Олексієм Карачинським, який їздив в зону АТО допомагати українським військовим.

Коментар директора комунального підприємства "Кіновідеопрокат" Євгена Максимова:
«Наш колектив поставив перед собою мету - зробити все можливе, щоб культурне життя наповнилася яскравими подіями, справжніми відкриттями в галузі кіно, привнести в кожен наступний день могутню, життєстверджуючу і об'єднуючу силу мистецтва і духовного відродження! Дуже важливо те, що в кіноцентрі кожен зможе долучитися до неформального спілкування з автором того чи іншого проекту, і, по можливості, показувати свої таланти, реалізувати свої творчі ідеї в колі однодумців. Запрошуємо всіх відвідати культурні події, які будуть проходити вже найближчим часом, авторські програми і творчі проекти, які з великою любов'ю та ентузіазмом готує колектив Кіноцентру «Ілюзіон»!

Коментар керівника проекту Леоніда Єжурова:
«Не тільки думаю, а й знаю, що про появу динамічного культурного центру багато активних херсонців давно мріяли. І, на жаль, багато хто, з цією не втіленою у життя мрією, в різний час покинули місто, бо є такий прошарок людей, для яких отримувати вдосталь культурного продукту - це не розкіш, а умова для якісного життя, тому дуже важливо, що обласне управління культури і комунальне підприємство «Кіновідеопрокат» підтримали проект. Тепер залишилося добре попрацювати, щоб виправдати довіру та досягти поставленої мети, а саме - організація цікавих культурних подій, реалізація творчого потенціалу талановитих херсонців. Головне, що це все не вимагає шалених ресурсів, у нас за будь-якими оцінками вкрай малобюджетний формат.»

Творча молодь хоче і здатна самостійно запускати цікаві культурні проекти, але їй потрібен простір - заявляють організатори і закликають дати про себе знати зацікавленій творчій молоді та волонтерам, які хочуть разом зробити щось важливе для міста, а також потенційним партнерам. Прохання писати на: go@art.ks.ua.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ