Підтримати нас

«У Франції так не грають…»

Автор статті
06 грудня 2015 14:00
716
Поширити:

Херсонський драмтеатр продовжує радувати глядачів новинками. Він уже вдруге запросив гостей на театральну кухню.

Дебютувала у новому проекті народна артистка України Олена Галл-Савальська. Другим учасником став заслужений артист України Олександр Мельник.

Актор уже 17 років працює  у херсонському театрі і нікуди не збирається звідси йти. Ще й примудряється поєднувати роботу в театрі та зйомки у різних серіалах, поки що в ролі бандитів. За свою кар’єру у нашому театрі Олександр Мельник зіграв 44 ролі. Першу  роботу він пам’ятає і досі. Це був невгамовний Фігаро. Тоді молодий артист ще не вмів співати, але вже справно фехтував. Цьому мистецтву він і досі навчає своїх колег.

– Тоді в нас ще була стара сцена. І я своїми ребрами пам’ятав кожну щілину та цвях на ній, – згадував Олександр Мельник. – Що стосується ролей, то я люблю їх усі. Я досі дуже нервує перед кожним виходом на сцену.

Найбільшою нагородою  актор вважає повні зали, аплодисменти та енергію глядачів. Адже кожна вистава проходить через душу. Наприклад, після ролі “Гамлета”  в Олександра піднімалась температура і він усю ніч не міг заснути.

– Я досі пам’ятаю нашу поїздку до Парижа. Ми там показували “Таємницю літаючою жінки” . Подивитись прийшли як представники діаспори української, так і французи. Після показу до мене підійшов літній чоловік і почав щось розповідати французькою. Я покликав перекладача. Чоловік сказав мені, що не розумів жодного слова у виставі, але повністю зрозумів, про що вона. І додав: “У Франції так не грають” . Мабуть, заради таких відгуків і варто продовжувати працювати, – розповів Олександр Мельник.

Окрім спогадів та цікавих фактів із театрального життя, народний улюбленець того вечора ще й готував! І не абищо, а таврійську гарбузову кашу в самому гарбузі. Ось рецепт. Виріжте у гарбузі “кришечку”, видаліть насіння і м’якоть. Її наріжте кубиками разом із 4 яблуками, 3 плодами айви. Усим цим  начиніть гарбуз. Додайте склянку родзинок, стільки ж пшона, півсклянки цукру та 100 грамів вершкового масла. І відправляємо гарбуз запікатися години на три. Чим менший розмір гарбуза, тим швидше він буде готовий.

Окрім творчих номерів, був і невеличкий експромт. Так, Олександр Мельник влаштував майстер-клас із фехтування. А його капелюх з вистави “Одруження Фігаро”  продали одному з глядачів за 250 грн. А він потім свою покупку повернув театру.

Заслужений артист України мріє хоча б один Новий рік зустріти вдома, а не на роботі. А кращим відпочинком вважає час, проведений зі своїми дітлахами.

${gallery:2062cc1412534648fbcdd1cd9d01cb9f}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ