Підтримати нас

Учасниці псевдореферендуму в Бериславському районі відправилися за ґрати

Vgoru
27 жовтня 2022 14:22
3,199
Поширити:

Чотирьом учасницям незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою. Вони підозрюються в колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляє прокуратура Херсонської області. 

За даними слідства, проросійські налаштовані мешканки Новоолександрівки Бериславського району добровільно зголосились бути «корисними» у проведенні незаконного "референдуму". З 23 по 27 вересня підозрювані в супроводі озброєних представників рф ходили по домівках місцевих мешканців з бюлетенями та урною й рекомендували брати участь у незаконному голосуванні. Після завершення фейкового волевиявлення передали бюлетені так званій голові виборчої комісії для подальшого підрахунку “результатів”.

Фігуранток викрили та повідомили їм про підозру. Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Херсонській області.

Напередодні у Генштабі заявили, що під час відступу противник, окрім масової евакуації, може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ