Підтримати нас

У Херсоні планують збудувати підземну школу за близько 97 мільйонів гривень

15 липня 2024 10:52
746
Поширити:
Скриншот із відео ХОВА

Підземну школу, в якій можна буде проводити освітній процес в очному або змішаному форматах, планують збудувати у Херсоні. Реалізація проєкту обійдеться у 96 мільйонів 700 тисяч гривень.

Про це йдеться у відповіді Херсонської міської військової адміністрації на запит “Вгору”.

У ХМВА зазначають, що наразі тривають перемовини з різними міжнародними, громадськими організаціями, благодійними фондами для залучення їх до участі у співфінансуванні будівництва та облаштуванні підземної споруди. Наразі жодна із благодійних організацій не підтвердила участі у співфінансуванні.

Питання залучення коштів з держбюджету та відсотків співфінансування планують вирішити після завершення розроблення проєктної документації, визначення кошторисної вартості об'єктів будівництва, проведення експертизи проєктної документації та її затвердження.

За законом, частка державних коштів у вартості будівництва має складати 90%.

На проєктно-кошторисну документацію та проведення її експертизи планують витратити 2 мільйони 625 тисяч гривень. Терміни будівництва визначать після завершення її розроблення.

  • Раніше стало відомо, що у підземній школі зможуть навчатися понад 900 дітей.
  • На підготовку закладів освіти Херсонської області до роботи у змішаному (ред. онлайн і офлайн) форматі навчання, у 2024 році Уряд виділив 200 мільйонів гривень. Кошти спрямують на будівництво укриттів у трьох школах та ремонт наявних укриттів. У 2023 році на ці ж потреби виділили 15 мільйонів гривень.
  • Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, перебуваючи у відрядженні в Харкові, повідомив про плани будівництва підземної школи в Херсоні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів