Підтримати нас

У Херсоні на будівництво перинатального центру у підземному сховищі витратять понад 100 мільйонів гривень

10 серпня 2024 13:45
178
Поширити:
Олександр Корняков/Вгору

До кінця грудня 2024 року у Херсоні планують завершити будівництво підземного пологового будинку. Договір на реконструкцію сховища, в якому розміщатиметься медзаклад, підписали 6 серпня 2024 року. Підрядником виступить херсонська ТОВ “Будпостач-СТСВ”.  На проєкт планують витратити 101 мільйон 385 тисяч 425 гривень.

Про це пише “IPC-Південь” з посиланням на інформацію про закупівлю на порталі Prozorro.

За словами журналістів, фінансуватимуть реконструкцію з двох бюджетів: з державного планується витратити 91 мільйон 246 тисяч 817 гривень, а з міського – 10 мільйонів 138 тисяч 607 гривень.

“ТОВ “Будпостач-СТСВ” було засновано в місті Івано-Франківськ у 2008 і не мало тендерної історії до початку повномасштабного вторгнення росіян. З 2023 року фірма стала “улюбленим” підрядником херсонської влади, а цьогоріч “Будпостач-СТСВ” змінило адресу реєстрації на місто Херсон, вулиця Джона Говарда 2. Керівником підприємства є житель Івано-Франківська Новохацький Олександр Валерійович”, - розповідає видання.

Починаючи з 9 листопада 2023 року ТОВ “Будпостач-СТСВ” отримало в Херсоні 34 підряди на загальну суму понад 213 мільйонів гривень. Здебільшого фірма займалась ремонтом найпростіших укриттів у Херсоні та громаді, а також електромонтажними роботами.

  • На експериментальний проєкт із комплексного відновлення низки населених пунктів в областях України Уряд виділив 2 мільярди 700 мільйонів гривень.
  • У Чорнобаївській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Борозенській та Високопільській громадах Херсонської області триває відбудова та будівництво об’єктів, зруйнованих внаслідок обстрілів армії РФ.
  • Нещодавно журналісти Bihus.Info розповіли, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.
  • У Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень. Журналісти виявили завищення цін у кошторисі на ряд позицій: металопластикові труби, бетон, велопарковки, та утеплювач. Саме на закупівлі утеплювача, переплата склала майже півмільйона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів