Підтримати нас

На відновлення населених пунктів у чотирьох областях України виділять близько 3 мільярдів гривень

09 серпня 2024 16:50
205
Поширити:
Фото: Вікіпедія

На експериментальний проєкт із комплексного відновлення низки населених пунктів в областях України Уряд виділив 2 мільярди 700 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

Мова йде про села Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни в Харківській області та місто Тростянець на Сумщині.

Зазначені кошти мають піти на відновлення критичної інфраструктури, ремонт і будівництво нових житлових будинків, дитячих садочків, амбулаторій, захисних споруд та адміністративних будівель, зазначає прем’єр.

  • У Чорнобаївській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Борозенській та Високопільській громадах Херсонської області триває відбудова та будівництво об’єктів, зруйнованих внаслідок обстрілів армії РФ.
  • Нещодавно журналісти Bihus.Info розповіли, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.
  • У Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень. Журналісти виявили завищення цін у кошторисі на ряд позицій: металопластикові труби, бетон, велопарковки, та утеплювач. Саме на закупівлі утеплювача, переплата склала майже півмільйона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів