Підтримати нас

Журналісти з’ясували, що кошти на відбудову Херсонщини отримала компанія пов’язана з місцевою владою та поліцією

20 червня 2024 20:36
296
Поширити:
Фото: Bihus.Info

Кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Тендери на реконструкцію школи у селищі Високопілля на понад 130 мільйонів та селищної ради у Великій Олександрівці за майже 90 мільйонів гривень виграла тернопільська фірма “Глобал Білд Інжиніринг”, яка почала працювати на Херсонщині з кінця 2023 року.

Раніше вищезгадана фірма займалася локальними підрядами й, за повідомленнями ЗМІ, мала зв’язки з місцевою владою.

За інформацією джерел Bihus.Info, її придбала група бізнесменів, що раніше займалася автодорогами у східних областях України. На початку 2024-го директором фірми став Олександр Сєнченко з Донеччини, який раніше очолював “Першу українську дорожньо-будівельну компанію”.

Згодом фірмі віддали замовлення на утримання автодоріг на Херсонщині за майже 70 мільйонів гривень.

“В тендерних документах йдеться про те, що техніку переможець збирається орендувати в тому числі в компанії “Донбассугольстрой”. Остання належить Анні Самойленко – дружині заступника голови Херсонської ОВА Антона Самойленка, який займається в області відбудовою і чиє призначення у 2023-го збіглося з “заходом” “Глобал Білд Інжинірингу” на херсонські тендери”, – пишуть журналісти.

У коментарі Bihus.info заступник голови Херсонської ОВА Антон Самойленко запевнив журналістів, що знає представників майже усіх компаній, що виграють торги в області. 

Проте у “Глобал Білд Інжинірингу” знайшлося ще кілька підозрілих зв’язків.

Співвласниками “Першої української дорожньо-будівельної компанії”, яку раніше очолював новий директор тернопільської фірми, є Віктор Коркішко та Олександр Гарбуз.

У їхній власності є низка будівельних компаній, які реалізовували програму “Велике будівництво” на Донеччині, Київщині й Херсонщині.

У списку їхніх експартнерів фігурує ім’я Наталії Нечипоренко, подруги ексзаступника голови Національної поліції Дмитра Тишлека, родина якого має серед партнерів російського кримінального авторитета.

Дмитро Тишлек пов’язаний із підприємцем та консультантом президентської програми “Велике будівництво” Юрієм Голиком, який в Офісі Президента міг також відповідати за процеси відбудови.

  • Нещодавно завершилось розслідування у справі директорки департаменту Херсонської ОВА щодо заволодіння державними коштами при наданні послуг із технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ у Херсонській області.
  • 9 квітня 2024 року НАБУ і САП повідомили усім фігурантам справи про підозру Посадовицю і засновника підприємства затримали.
  • 12 квітня під 800 тисяч гривень застави Вищий антикорупційний суд відпустив директорку одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації.
  • За інформацією видання “Мост”, затриманою директоркою департаменту ХОВА є Світлана Васіна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів