Підтримати нас

НАБУ завершило розслідування у справі директорки департаменту Херсонської ОВА

05 червня 2024 20:25
1,780
Поширити:
Фото: НАБУ

Завершилось розслідування у справі директорки департаменту Херсонської ОВА щодо заволодіння державними коштами при наданні послуг із технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ у Херсонській області.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства завищили вартість технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у понад 15 разів.

В результаті за договором на майже 10 мільйонів гривень надані послуги коштували 534 тисячі гривень.

Учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7 мільйонів 700 тисяч гривень.

Їм загрожує ув'язнення від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

  • 9 квітня 2024 року НАБУ і САП повідомили усім фігурантам справи про підозру Посадовицю і засновника підприємства затримали.
  • 12 квітня під 800 тисяч гривень застави Вищий антикорупційний суд відпустив директорку одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації.
  • За інформацією видання “Мост”, затриманою директоркою департаменту ХОВА є Світлана Васіна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів