Підтримати нас

Заволоділа понад 7 мільйонами гривень: правоохоронці оголосили підозру посадовиці з Херсонщини

Автор статті
09 квітня 2024 17:59
224
Поширити:
Фото: Національне антикорупційне бюро України

Правоохоронці повідомили про підозру очільниці одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику та керівнику приватного товариства, які організували технічне обстеження об'єктів, що пошкоджені через обстріл окупаційними військами.

Про це йдеться на сторінці Національного антикорупційного бюро України.

За даними слідства, вони організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури. Також підозрювані уклали договір на суму понад 9 мільйонів 9 тисяч гривень, а надані послуги коштували 534 тисячі.

“У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7 мільйонів 7 тисяч гривень”, – йдеться в матеріалі. 
 Зазначається, що посадовиця і засновник підприємства затримані. 

Їм загрожує ув'язнення від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що 9 квітня НАБУ та САП оголосили підозру та затримали керівницю одного з Департаментів Херсонської обласної військової адміністрації.

“За результатами аудиту наприкінці лютого 2023 було розпочато слідство за фактом розкрадання бюджетних коштів при наданні послуг із технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ”, – додав держслужбовець. 
  • Заочну підозру у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану отримав 40-річний посадовець одного з державних підприємств Херсонської області. На початку листопада 2022 року він, користуючись своїм службовим становищем, незаконно привласнив автомобіль "Chevrolet", який підприємство передало йому на зберігання.
  • Судитимуть депутата селищної ради на Херсонщині за корупцію. Він привласнив бюджетні кошти на ремонті систем водопостачання.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ