Підтримати нас

У населених пунктах п’яти громад деокупованої Херсонщини триває відбудова зруйнованих об’єктів

30 липня 2024 15:57
323
Поширити:
Фото: Олександр Корняков/"Вгору"

У Чорнобаївській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Борозенській та Високопільській громадах Херсонської області триває відбудова та будівництво об’єктів, зруйнованих внаслідок обстрілів армії РФ.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Він зазначив, що у Чорнобаївській громаді триває відбудова дитсадка, зруйнованого армією РФ. Наразі там відремонтували покрівлю, замінили вікна, змонтували електропроводку, зробили водопостачання та водовідведення, а також під'єднали нову опалювальну систему. Видатки на об'єкт становлять 11 мільйонів 400 тисяч гривень.

“Нині будівельники оздоблюють стіни, фасад, ремонтують підлогу та облаштовують вентиляцію”, повідомив Дмитро Бутрій.

У Кочубеївській громаді 6 мільйонів 200 тисяч гривень виділили на капітальний ремонт будівлі сільської ради. Частина від запланованих робіт вже виконана. На об'єкті продовжують працювати будівельники.

Також у населених пунктах Великоолександрівської громади триває відновлення школи, дитсадка, адмінбудівлі та будівництво нової амбулаторії.

Загалом видатки на об'єкти становлять 25 мільйонів 600 тисяч гривень. Усюди тривають ремонтні роботи.

У Борозенській громаді продовжується капітальний ремонт медичного закладу.

“Там вже полагодили покрівлю, демонтували підлогу, потинькувати стіни, провели термомодернізацію будівлі зі зміною вікон, а також бетонування залізобетонних конструкцій міжповерхових сходів”, додав посадовець.

Наразі у закладі проводять роботи з доброустрою, а також монтаж дверей. Видатки на об’єкт становлять 9 мільйонів 300 тисяч гривень.

У Високопільській громаді на ремонт дитсадка, двох шкіл та спорудження  очисних споруд спрямували 46 мільйонів 700 тисяч гривень. На об'єктах продовжують працювати будівельники.

  • Нещодавно журналісти Bihus.Info розповіли, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.
  • У Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень. Журналісти виявили завищення цін у кошторисі на ряд позицій: металопластикові труби, бетон, велопарковки, та утеплювач. Саме на закупівлі утеплювача, переплата склала майже півмільйона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів