Підтримати нас

Вартість реконструкції школи в Архангельському на Херсонщині - завищили

21 червня 2024 07:52
406
Поширити:
Скриншот з відео Bihus.Info

У Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Окрім реконструкції самої будівлі, місцева влада планує її добудувати й на території закладу облаштувати футбольне поле, ігрові майданчики для дітей, парковку і комплексний спортивний парк. А також зробити підвал, який можна буде використовувати як укриття.

Торги оголосили наприкінці квітня, а переможця обрали у травні. Ним стала компанія “Інвестмонтажбуд”. Яка раніше переважно працювала з водопроводами.

З 2018 по 2023 роки “Інвестмонтажбуд” загалом виграла державних тендерів на близько 140 мільйонів гривень.

Журналісти виявили завищення цін у кошторисі на ряд позицій: металопластикові труби, бетон, велопарковки, та утеплювач. Саме на закупівлі утеплювача, переплата склала майже півмільйона.

Керівник підрядної компанії у коментарі Bihus.Info підтвердив, що ціни дійсно завищені, бо школу будуватимуть два роки, тому можливі зміни у ціні врахували у проєктно-кошторисний документації.

За його словами, насправді ця сума мала, адже складно знайти працівників, які за такі зарплати захочуть їхати на Херсонщину, тим більше у селище, яке постійно обстрілюють.

“Це сильно контрастує в принципі з ідеєю розгортати велике і дороге будівництво тут зараз. Бо ризики навряд зникнуть найближчим часом”, - зазначають журналісти.
  • Журналісти Bihus.Info також розповіли, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів