Підтримати нас

У театрі з’явився пандус

Автор статті
12 грудня 2015 13:00
637
Поширити:

У Херсоні завершився проект “Люблю театр, але він мені недоступний”.

Це спільна акція Херсонського благодійного Фонду “Захист” і Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Для більшості глядачів потрапити до театру –  не проблема, а на гарних сходах херсонці полюбляють фотографуватися. Проте для людей  із обмеженими можливостями потрапити на  виставу дуже складно. Для інвалідів на візках  театр фактично недоступний. Круті сходи з холу до залу залишаються бар’єром уже більше 75 років, тож візки з театралами доводиться піднімати на руках. Картина – не для людей зі слабкими нервами!

Проте цю ситуацію можна було виправити, влаштувавши пандус. Коштував він 43 980 гривень, а встановити його мав  сам театр. Працівники фонду “Захист” розмістили у фойє театру скриньку для пожертв, аби глядачі змогли долучитися до  акції. Херсонці це робили залюбки! Необхідну суму назбирали до кінця 2014 року.  За цей час 84 благодійники пожертвували на проект 22 337 гривень.

– А до Фонду звернувся херсонський підприємець з пропозицією виготовити підйомник за нижчою ціною  –за 31 577 грн. Це та той час була дуже слушна пропозиція. Фонд зі своїх резервів додав до зібраних пожертв 9 179,84 грн. І вже 6 січня 2015 року переказав кошти підприємцю-підряднику. Але до 4 червня 2015 р. той так і не виконав роботи. Тож ми вирішили, щоб  підприємець повернув отримані гроші на рахунок Фонду, – розповіла нам голова правління Фонду громади Херсона “Захист” Лариса Польська.

Але, на жаль, неприємності на цьому не скінчилися. Підприємець повертав отримані кошти аж три місяці. За цей час курс гривні до долара різко впав. І мінімальна вартість підйомника зросла до 65 тисяч! Фонд почав шукати вихід. І знайшов!  Дніпропетровське ТОВ “САВА” розробило індивідуальний проект підйомника для інвалідів-візочників за 49 тисяч гривень. Фонд знову зі своїх резервів додав необхідні 17432 гривні.

У середу, 25 листопада, театр  запросив глядачів до “Театральної кухні”. У холі гуркотіли інструменти: там монтували пандус! Відтепер театр став доступним абсолютно для усіх поціновувачів мистецтва.

${gallery:f52a89a75e85ecba9d734e8461ead16c}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ