Підтримати нас

У світі збільшується кількість людей похилого віку

01 жовтня 2020 07:07
468
Поширити:

Сьогодні, 1 жовтня, відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Англійською цю дату назвали так: International Day of Older Persons. 

Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції 14 грудня 1990 року постановила вважати 1 жовтня Міжнародним днем ​​людей похилого віку для залучення уваги громадськості до відповідних проблем.

Спочатку цю дату відзначали лише в Європі, потім в Америці, а в кінці 1990-х років уже в усьому світі. 1 жовтня у багатьох країнах проходять різноманітні фестивалі, які організують асоціації на захист прав літніх людей, конференції і конгреси, присвячені їх правам і їх ролі в суспільстві. Громадські організації та фонди влаштовують у цей день різні благодійні акції. У цей же день багато теле- і радіопрограм транслюють передачі з урахуванням смаків людей похилого віку.

Щороку заходи Дня присвячені певній темі.

За даними ООН, за останні десятиліття склад населення світу різко змінився - з 1950-го по 2010-й рік тривалість життя на загальносвітовому рівні збільшилася з 46 до 68 років і, як прогнозується, досягне 81 року до кінця нинішнього століття. Зараз у світі налічується понад  900 мільйонів осіб старших 60 років, а до 2050-го року кількість таких людей досягне двох мільярдів, що складе понад 20% світового населення. Причому, якщо вірити прогнозам фахівців, до 2050-го року вперше за всю історію людства людей за 60 років у світі виявиться більше, ніж дітей.

Отже, особливим потребам і проблемам багатьох літніх людей необхідно приділяти особливу увагу. Не менш важливим є і та обставина, що більшість чоловіків і жінок похилого віку можуть і далі вносити найважливіший внесок у функціонування суспільства, якщо їм будуть гарантовані для цього відповідні умови.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ