Підтримати нас

У світі надзвичайний екологічний стан – ООН

Автор статті
30 серпня 2019 14:40
609
Поширити:

У світі спостерігається надзвичайна кліматична ситуація: льодовики тануть, рівень вуглекислого газу зростає, а 2015-2019 роки стали найспекотнішими в історії.

Про це повідомив генсекретар ООН Антоніу Гутерріш на саміті G7 у Біарріці.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень вуглекислого газу в атмосфері досягнув найвищого показника за всю історію. Такий рівень був 3,5 мільйона років тому, коли температура була значно вищою.

Крім того, липень 2019 року став найспекотнішим місяцем в історії. У цей час в Гренландії розтануло 179 мільярдів тонн льоду.

Водночас у Сибіру, на Алясці та в Амазонії горять ліси. Це призвело до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

«Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні втримати підвищення температури в межах 1,5 градуса за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року», – заявив Гутерріш.

Він додав, що країнам потрібно докладати більше зусиль для подолання надзвичайного кліматичного стану і боротися зі змінами клімату за Паризькою угодою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ