Підтримати нас

У Слузі Народу розповіли, як придбати нове житло за допомогою програми єВідновлення

Vgoru
Автор статті
27 грудня 2023 11:15
306
Поширити:

Відтепер кожен власник житлового сертифіката, отриманого від держави за програмою єВідновлення як компенсацію за знищене внаслідок війни житло, може обміняти його на нову домівку. При чому кількість сформованих сертифікатів стрімко зростає – на сьогодні їх вже 1636, а загальна сума відшкодувань за знищене житло перевищила 3 млрд гривень.

Про це повідомила голова партії «Слуга Народу», очільниця комітету з питань містобудування Олена Шуляк.

Що потрібно зробити для отримання сертифіката? Відповідні кошти необхідно забронювати:

  1. Потрібно оновити застосунок Дія до останньої версії
  2. В розділі єВідновлення відкрити вкладку «Сертифікати на житло» та натиснути «Забронювати кошти».
  3. Протягом 5 робочих днів вам надійде підтвердження в застосунку Дія про те, що кошти заброньовані.
  4. На придбання нової нерухомості у громадян є 30 днів.

«Для того, щоб придбати нове житло, потрібно подати заяву на бронювання коштів на купівлю нової домівки. Але перед тим, як бронювати кошти, необхідно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості. Для цього потрібно звернутися в ЦНАП чи до нотаріусів, які мають повноваження державних реєстраторів», – сказала Олена Шуляк.

Олена Шуляк також підкреслила, що саме громадянин обирає населений пункт і тип свого нового житла: чи це квартира на вторинному ринку, чи інвестиція в первинну нерухомість. Держава не може змінити вибір громадянина, який обирає свою домівку.

«Не впливати на вибір, який людина робить – це повага до його прав та свобод. Держава робить все, щоб підтримати своїх громадян, поки Сили оборони України працюють над звільненням наших територій. Ми віримо у деокупацію Херсонщини. Всі механізми компенсацій будуть працювати в області і наші люди зможуть відновити своє житло», – додав очільник обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ