Підтримати нас

У Скадовську триває тиск на освітян

Vgoru
Автор статті
15 липня 2022 06:12
758
Поширити:

Цього тижня окупаційна влада оголосила прізвища так званих “нових директорів” скадовських шкіл. Вчителів та техперсонал змушують писати заяви на звільнення та переходити в “нові“ навчальні заклади.

 

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлев.

Він зазначив: всі заклади освіти зареєстровані за українськими законами і мають законних керівників, яких призначали на сесії Скадовської міської ради. 

“Наскільки мені відомо, жоден директор закладів Скадовської громади не погодився на співпрацю з окупаційною владою. Ці директори брали на роботу вчителів та персонал. Тому, ті працівники, які хочуть писати заяву на звільнення, мають писати її лише на ім'я законного директора” - повідомив пан Олександр.

Міський голова додав, захоплення будівель не створює нову організацію. Усі освітні  заклади продовжують функціонувати у дистанційному режимі. Технічний персонал та вчителі не повинні ходити до захопленої будівлі та виконувати вказівки нових “директорів”, оскільки законний директор в цій будівлі не виконує своїх повноважень. 

“Хто хоче йти на співпрацю - має писати заяву, звільнитися і йти працювати в нові заклади без зарплати. Директорам нададуть доручення про переведення усього технічного персоналу на простій зі збереженням середньої заробітної плати, вчителі залишаються працювати дистанційно. Для всіх працівників, які не йдуть виконувати вказівки "нових директорів", зберігається українська заробітна плата, яку   виплатять у повному обсязі. З тими, хто погоджується працювати в так званих "нових школах", трудові відносини будуть призупинені автоматично, українську заробітну плату вони отримувати перестануть. З початку нового навчального року заклад продовжить функціонувати дистанційно, за українським законодавством і з відповідною оплатою,” - додав міський голова.

Також він повідомив, що зараз МОН готує правила для закладів освіти, що діятимуть на тимчасово захоплених територіях у новому навчальному році.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ