Підтримати нас

У Польщі затримали журналістів із Район.in.ua

Вгору
Автор статті
13 березня 2024 18:29
282
Поширити:
Фото: Hromadske

Польська поліція затримала редактора Юрія Конкевича та відеооператора Олександра Пілюка з Інформаційного агентства "Район.ін.юа", які проводили розслідування щодо вантажних перевезень на кордоні між Калінінградською областю РФ та Польщею 7 березня. 

Про це йдеться на сторінці Район.in.ua.

Зазначається, що, згідно з редакційним завданням, журналісти досліджували тему вантажних перевезень, оцінювали вантажопотік. Також вони визначали, який транспорт використовується для перетину кордону, оцінювали – польський чи російський. Також, планувалося поспілкуватися з очевидцями та експертами для оцінки торгівлі.

Конкевича та Пілюка затримала поліція в місті Бранєво. У них відібрали особисті речі: два смартфони, два фотоапарати, особистий Макбук, карти пам’яті, мікрофони, павербанки й навіть селфі-палиці. 

“Причиною затримання працівники поліції назвали те, що журналісти занадто довго фотографували критичну інфраструктуру, а саме – російські вагони скрапленого газу. Крім того, вони обшукали автомобіль без згоди журналістів. Поліціянти відмовили у дзвінку консулу, редакції та родичам без пояснень причин”, – додають колеги журналісти. 
  • Редакція звернулася до Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки України із проханням звернутися до Асоціації польських журналістів та Міжнародної і Європейської федерації журналістів із закликом захистити права журналістів Юрія Конкевича та Олександра Пілюка. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ