Підтримати нас

У Пенсійному фонді – критична ситуація

Автор статті
29 травня 2016 12:00
616
Поширити:

В Україні назріває катастрофа з пенсійними виплатами. Про це в ефірі програми “Свобода слова” заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Якщо в 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 млрд грн. і вирішувалося питання, як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 мільярд 800 мільйонів... Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38 до 22%”, – сказав міністр. За його словами, після цього деякі економісти стверджували, що як тільки знизиться ставка єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється.

“Минуло 5 місяців і я хочу вам доповісти, що дефіцит пенсійного фонду, який торік склав 80 млрд грн., становить сьогодні 145 мільярдів  гривень. Тобто ми взяли 65 мільярдів  гривень і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду. Цього не сталося...”, – повідомив він. “Ми сьогодні опинилися в ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду”,  зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ