Підтримати нас

У Новій Каховці після катувань окупантами помер волонтер Сергій Федоренко

Vgoru
11 січня 2023 08:08
2,328
Поширити:

На тілі чоловіка не було «живого місця». 10 січня 34-річний Сергій Федоренко помер у Каховській центральній міській лікарні імені родини Панкеєвих, що на окупованій частині Херсонщини. Про це Центру журналістських розслідувань повідомили друзі загиблого.

“Представники російської окупаційної влади Нової Каховки зупинили машину, в якій їхав Сергій, та затримали його разом із водієм. Росіяни тоді влаштовували рейди нібито пов’язані з «сухим законом», який вони запровадили в місті. За кілька днів затриманого водія відпустили – за нього заплатили викуп. В окупаційній поліції міста друзям Серьожі сказали, що його теж відпустять через 2-3 дні. Але так і не відпустили», – розповіла журналістам подруга волонтера Наталія Корж.

Дізнатися про долю свого сина вирішив важкохворий батько Сергія. Однак в окупаційній поліції йому сказали, що там його сина вже нема. Нібито у Сергія почалася «бєлка» і його відвезли до лікарів. Проте в місцевій лікарні батьку сказали, що там його сина відмовилися приймати та відправили на лікування до сусідньої Каховки.

Колега Сергія Федоренка поїхав до цього міста і в місцевій лікарні зміг його знайти. Після зникнення чоловіка було не впізнати: на його тілі були сліди жорстоких побоїв, сім гематом на голові, перебиті ноги, трубка в роті, важкий подих.

Друзі й знайомі Сергія Федоренка в соцмережах пишуть, що загиблий був людиною з великим серцем і допомагав багатьом людям в окупації. Ніколи не приховував своєї проукраїнської позиції.

Раніше ми повідомляли, що до Миколаєва привезли трьох поранених херсонців.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів