Підтримати нас

У Нідерландах поновили слухання у справі МН17

Автор статті
03 листопада 2020 08:00
804
Поширити:

У вівторок, 3 листопада, у Нідерландах відновлюються слухання у справі збитого над Донбасом літака рейсу МН17.

Із 3 до 5 листопада захист одного з чотирьох фігурантів справи, підполковника запасу російських повітряно-десантних військ Олега Пулатова, викладе заходи розслідування, які він вимагає, а також на які має відреагувати обвинувачення. Відповідь обвинувачення в суді планують отримати наступного тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше захист Пулатова попросив більше часу для підготовки своєї позиції, оскільки через пандемію в адвокатів не було можливості зустрітися зі своїм клієнтом у Росії. Крім того, суд доручив слідчому судді з’ясувати, як сам Пулатов може звернутися до суду. Відомо, що адвокати не рекомендували йому приїжджати особисто з міркувань безпеки.

Нагадаємо, що в червні в Гаазі відновили слухання в межах судового процесу в справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17. Прокуратура Нідерландів висунула звинувачення чотирьом фігурантам:

  • Сергію Дубинському (позивний Хмурий) – голова розвідки так званої “ДНР”, ветеран ГРУ РФ. Його вважають організатором бойового застосування установки.
  • Ігорю Гіркіну (позивний Стрелок) – “міністр оборони” так званої “ДНР”. Як встановили слідчі, вранці 18 липня він розмовляв із Дубинським, який пов’язаний з евакуацією установки “Бук” з підконтрольної сепаратистам території України назад до Росії. 
  • Олегу Пулатову (позивний Гюрза) – підполковник запасу російських повітряно-десантних військ. Причетний, за версією слідства, до перевезення “Бука” й організації охорони району падіння уламків збитого літака. Вважається, що він був біля установки в момент пуску.
  • Леонідові Харченку (позивний Кріт) – громадянин України, командир так званого “розвідувального батальйону” в “2-му відділі ГРУ ДНР”, причетний до охорони установки “Бук” у районі місця пуску на південь від Сніжного. Він, можливо, також координував транспортування “Бука” з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію установки до Росії.

Також у липні уряд Нідерландів подав позов до Європейського суду з прав людини проти Росії через її роль у збитті літака рейсу MH17. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ