Підтримати нас

У Крим знову можна ввозити особисті речі

30 червня 2017 07:00
254
Поширити:

З червня зняті обмеження на перевезення побутової техніки, меблів, домашніх тварин, а також продуктів через адмінкордон з Кримом.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду була визнана недійсною і скасована частина 1 Постанови Кабінету Міністрів України "Про обмеження постачання окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншій території України на тимчасово окуповану територію № 1035".

Даний документ містив список з 23-х найменуваннь дозволеного до перевезення. Це одяг, техніка, предмети особистої гігієни, ліки. Причому серед "дозволених" були такі екзотичні предмети, як бінокль, пейджер і друкарська машинка. Багато кримчан, наприклад, не могли вивезти на материк свою власність у разі переїзду.

При в'їзді до Криму і виїзді з окупованого півострова правозахисники рекомендують мати з собою роздрукований примірник рішення суду. Якщо представники Фіскальної служби України відмовляють у переміщенні особистих речей, юристи рекомендують вимагати письмове роз'яснення та показати роздруковане рішення суду про скасування заборони.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів