Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється житель Олешок, який пішов на співпрацю з російськими окупантами

Вгору
Автор статті
21 лютого 2024 12:56
373
Поширити:

СБУ заочно оголосила підозру 42-річному Артему Лемешеву. У грудні 2022 року він обійняв посаду заступник голови в окупаційній адміністрації Олешок Херсонської області.

Про це йдеться в тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора.

На цій посаді чоловік відповідав за питання надзвичайних ситуацій, цивільної оборони, мобілізаційної роботи, ЖКГ, екології, земельних ресурсів, архітектури та містобудування, стверджують правоохоронці.

Підозрюваному загрожує до 10 років ув'язнення.

За даним слідства, Артем Лемешев, в інтернеті пропагандував підтримку Росії та війни, яку вона розв'язала.

Фото ЦЖР

Як пишуть у Центрі журналістських розслідувань, у 2017-2020 роках Лемешев працював в Олешківській міськраді начальником і спеціалістом відділу містобудування та архітектури, а також спеціалістом відділу з питань регулювання земельних відносин.

У 2021 році його обвинувачували в хабарництві.

У 2023 році російські окупанти призначили підозрюваного депутатом  окупаційної ради Олешок від партії «Єдина Росія».

  • 20 лютого прокурори заочно оголосили підозру в службовій недбалості, добровільному обійманні посади в незаконному правоохоронному органі та участь у проведенні незаконних виборів на окупованих територіях 66-річному Євгенію Поповчуку депутату Генічеської міської ради Херсонської області. 
  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 3 тисячі 633 кримінальні провадження за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ