Підтримати нас

У Херсоні покажуть кінострічку литовського режисера

16 травня 2017 02:00
544
Поширити:

21-го травня о 14:00 в рамках Дні Литви на Херсонщині відбудеться показ кінострічки литовського режисера Гедре Бейнорюте "Вулканівка. Після «великого кіно»".

Це буде не просто кіноперегляд, а і дуже цікава дискусія з литовським літературознавцем Альвідас Шляпікас та Рута Мелінскайтє.

Про фільм:
Вулканівка – бідне, забуте Богом і людьми село в кримському степу. Втім, ця місцина дуже пожвавилася, коли знімальна група знаменитого литовського режисера Шарунаса Барти жила тут протягом майже двох років, знімаючи фільм «Семеро людей-невидимок». Режисерові допомагали більшість місцевих мешканців. Але «велике кіно» закінчилося й навряд чи повернеться знову. Життя Вулканівки потекло звичним річищем. Та не для всіх. Режисер фільму Гедре Бейнорюте зі своєю знімальною групою приїхала до Вулканівки дев'ять місяців потому. В її документальному фільмі люди говорять про свій «кінематографічний» досвід з великим запалом. Вони розповідають, як усе було насправді та як це відрізняється від їхнього уявлення про кіно. Різні настрої та відкритість людей перед камерою вплітаються в життя Вулканівки з його повсякденними справами на кшталт годівлі корів, походу на закупи до єдиного магазину «Продукти» чи збору металобрухту.

Організатор: Культурний центр Україна-Литва
Будинок Чюрльоніса у Вільнюсі

За підтримки: Херсонської обласної державної адміністрації
Херсонської обласної ради, Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка та депутатів Херсонської міської ради, Посольства Литовської республіки в Україні і Почесного консула Литовської Республіки в Херсонській області Віктора Попова, Інституту культури Литви.
Координатор заходів у Херсоні - Natalya Bimbirayte. Голова правління "Культурного центру Україна-Литва".

Адреса показу: вул.Гімназична, 30А Kherson Art Hub
 
Вхід вільний.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ