Підтримати нас

У Херсоні День кримськотатарського прапора відзначили інтернаціональним велопробігом. ФОТО

Vgoru
Автор статті
27 червня 2018 05:44
577
Поширити:

Представники кримськотатарської спільноти, а також інших національно-культурних товариств взяли участь у велопробігу, посвяченому Дню кримськотатарського прапора.

Велопробіг відбувся у Херсоні увечері 26 червня.

Учасники велопробігу проїхали центром міста по проспекту Ушакова від площі Свободи до набережної.

Голова Меджлісу Херсона Ібрагім Сулейманов розповів, що такий захід проводиться вперше, і одна з його цілей — залучити до святкування якомога більше людей. Наймолодшим учасникам заходу було по п’ять років, найстарші вже перетнули межу пенсійного віку.

Представники національно-культурних товариств казали, що з радістю прийняли запрошення взяти участь у незвичайному святкуванні Дня кримськотатарського прапора. Так, голова правління громадської організації “Культурний центр “Україна-Литва” Наталя Бімбірайте зазначила, що литовці і кримські татари завжди були добрими друзями. Стосунки між цими народами мають багатовікове коріння: підрозділи з кримських татар служили ще у війську князя Вітовта у часи Великого Князівства Литовського (XVI-XV сторіччя).     

Людмила Видріган, голова корейського національно-культурного товариства, представники якого теж взяли участь у святкуванні, сказала, що корейці прийняли запрошення, не вагаючись, і тому, що підтримують дружні стосунки з кримськими татарами, і тому, що ці два народи мають схожі трагічні сторінки у своїй історії: обидва вони пережили у сталінські часи жахи депортації.

У заході взяли участь представники єврейського, грузинського, латвійського та інших національно-культурних товариств.    

З 2010 року кримські татари 26 червня відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, який пройшов 26-27 червня в Сімферополі в 1991 році.

${gallery:b9b2adf371f3e841b8b9534d537f0b72}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ