Підтримати нас

У Івано-Франківську на концерт класичної музики пускатимуть тільки в піжамах

Автор статті
10 травня 2016 13:00
605
Поширити:

Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль Porto Franko Гогольfest, який проходитиме 8-12 червня в Івано-Франківську, оголосив події та учасників програми«Експериментальна і класична музика».

Одним з головних дійств стане «Нічний концерт», який буде тривати з 23:00 до 6:00 у фойє Обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка. «Там будуть вистелені матраци, а дрес-кодом для слухачів стануть піжами», – розповідає куратор програми експериментальної і класичної музики Ілля Разумейко. Про це пише "Культпростір".

Цієї ночі ансамбль сучасної класичної музики Sed Contra виконуватиме твори американського композитора Мортона Фельдмана, а відкритий ансамбль Palimpsest буде грати тиху музику на розстроєних інструментах, під яку за словами організаторів, можна буде поспати. Також на «Нічному концерті» виступить письменник Тарас Прохасько, який прочитає авторську нічну казку, сидячи посеред сцени в кріслі-качалці.

В рамках програми «Експериментальна і класична музика» відбудеться проект «Електроакустична церква», який пройде у стінах костьолу XVII сторіччя – Музеї мистецтв Прикарпаття. «Це будуть два дні електроакустики в бароковому просторі, – каже Ілля Разумейко. – На місці, де колись був вівтар, розташуються музиканти зі своїми інструментами». Приміщення колишньої церкви облаштують звуковою і  світловою технікою. У проекті візьмуть участь відома українська композиторка експериментальної музики Алла Загайкевич, медіа-художники з команди TenPoint та австрійський музикант Карлхайнц Ессель зі своїми авторськими творами.

Ессель представить композицію, в якій змішана музика всіх релігій. «Вона поєднує звуки католицького хоралу, православного хору, єврейських наспівів, мугаму і ритуальних мелодій різних народів», – поділився Ілля Разумейко.  

Також Карлхайнц Ессель зіграє композиції на основі творів відомого австрійського постмодерніста українського походження Андреаса Окопенка та проведе перформанс в одному з кінотеатрів міста разом зі своїм сином – відеоартистом Сімоном Есселем.

Ще одна подія фестивалю Porto Franko Гогольfest – великий симфонічний концерт з використанням віджеїнгу за участі датської піаністки Елізабет Нільсен і скрипальки з Болгарії Іви Недевої, які зіграють в супроводі Івано-Франківського симфонічного оркестру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ