Підтримати нас

У херсонських школах зареєструвалися понад 25 тисяч учнів. Начальниця управління освіти про новий навчальний рік

Vgoru
Автор статті
29 серпня 2023 09:53
2,001
Поширити:

У цьому році освітній процес у херсонських школах, забезпечуватимуть 2074 вчителів. Відповідно до системи АІКОМ, яка веде електронний облік учнів, уже зареєстровано 25 182 учні. Також, сформовані класи.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомила начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко.

“Освітній процес почнеться в нас дистанційно, саме через безпекову ситуацію. Ви всі знаєте, що Херсон перебуває, відповідно до наказу Мінреінтеграції, у зоні активних бойових дій. Звісно, що в таких умовах наражати на небезпеку учасників освітнього процесу не можна. Тому ми розпочинаємо освітній процес дистанційно. Далі протягом навчального року будуть переглядатися ці рішення відповідно до безпекової ситуації”, – розповіла Журженко.

За її словами, школи забезпечені підручниками. Діти, які перебувають у Херсоні, можуть їх отримати на руки. Зокрема, будуть доступні версії електронних підручників усіх класів.

“Вони також будуть розміщуватися на сайтах закладів освіти, на Facebook-сторінках. І ви зможете користуватися електронними версіями, якщо перебуваєте не в місті”, – додала пані Наталя.

Крім того, Наталя Журженко розповіла про тривалість навчального року.

“Ми керуємося законом про освіту. Якщо врахувати, що минулого навчального року Херсон перебував в окупації, у нас безпекова ситуація вимагала закінчення навчального року раніше, то в цьому році я думаю, що всі терміни в нас збережуться. Діти традиційно, матимуть два тижні зимових канікул на свята, будуть весняні канікули, будуть осінні канікули”.

Також вона зазначила, що дату завершення навчального року кожен заклад освіти, визначатиме самостійно, рішенням педагогічної ради.

За інформацією Юрія Соболевського, навчальний рік на Херсонщині розпочнеться в 190 освітніх закладах, зараз триває підготовка. Кількість навчальних закладів, які відновлюють роботу, як і кількість вчителів і дітей, які будуть вчити та вчитися, збільшилася.

Херсонська міська територіальна громада отримала 19 тисяч підручників для учнів 6 класів, які в цьому році навчатимуться за програмою Нової української школи. 

Нагадуємо, 23 серпня, у День Державного прапора близько четвертої ранку російські військові скинули дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки в Херсоні. На місці "прильоту" побував фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков та зробив кілька фото наслідків обстрілу армії РФ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ