Підтримати нас

У Голій Пристані під водою опинився завод з розведення молоді частикових риб

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 17:10
966
Поширити:

Внаслідок руйнування Каховської ГЕС затоплені обидві виробничі дільниці Херсонського виробничо-експериментального заводу з розведення молоді частикових риб, які розміщені у Голій Пристані

Про це повідомляє Державна агенція меліорації та рибного господарства України. 

Під водою опинилися ставки риборозплідної та вирощувальної дільниці, лабораторія та її оснащення, приміщення для персоналу, електричні підстанції, котельня інкубцеху, спеціалізована техніка, технологічне обладнання, помпові станції та гідроспоруди.

За даними агенції, рівень води сягає чотирьох метрів, хоча течі сповільнилася, але не зупинилася. 

“На виробничих потужностях заводу утримувалось цінне ремонтно-маточне племінне поголів’я водних біоресурсів, вирощувався рибопосадковий матеріал для зариблення природних водойм загальнодержавного значення”, – йдеться в повідомленні. 

Раніше ми повідомляли, що Гола Пристань продовжує потерпати від затоплення. Місцями рівень води сягає до чотирьох метрів, у деяких місцях навіть більше. Місто Гола Пристань підтоплено на 85 відсотків.

Евакуація відбувається самотужки. Небайдужі мешканці Голопристанської громади об'єдналися, організували плавзасоби допомагають мешканцям дістатися більш безпечних місць.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ