Підтримати нас

У ДСНС розповіли історію рятувальника з Херсонщини: “Кожної зміни мама пише повідомлення”

Вгору
Автор статті
28 січня 2024 19:30
538
Поширити:

Володимир Явтушенко – старший лейтенант, начальник караулу 2 державної пожежно-рятувальної частини м. Херсон розповів, що найбільше йому запам'яталася ніч з 28 лютого на 1 березня, коли російські окупанти увійшли до міста.

Його історію оприлюднило ГУ ДСНС України в Херсонській області.
За словами рятувальника, тоді було багато виїздів, по вулиці Перекопській в Херсоні з багатоповерхівок, які потрапляли під російські обстріли, виносили переляканих дітей.


“Коли спустили з п’ятого поверху хлопчика років чотирьох-п’яти з мамою, він сказав нам «Не бійтеся, все буде добре» – всі зрозуміли, що у нас справжні козаки підростають. Ми усміхалися, на якісь секунди навіть забули, що на вулиці їдуть ворожі танки, лунають постріли, вибухи. Цей маленький хлопчик своїми словами подарував нам віру в Перемогу”, – розповідає Володимир.

Після двох місяців окупації він виїхав із сім'єю до Рівненської області, колегами його прийняли добре. Домовилися про після перемоги у мирному Херсоні, пишуть в ДСНС.


Зі слів начальника караулу, мама протягом всіх років робити, кожної зміни о 7 годині ранку пише повідомлення “Сухих рукавів”, а дружина хоче, щоб було менше ризиків.

З 2016 року Володимир Явтушенко пішов працювати рятувальником. У 2017 став начальником караулу. Пізніше пішов навчатись на пожежну безпеку у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, який закінчив у 2020 році.
19 січня вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників ДСНС у Херсоні.
Коли Херсон окупували російські військові, і більшість закладів у місті зачинилися, рятувальники продовжували працювати за українським законодавством. Вони до останнього залишалися вірними присязі. Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, дізнавалася журналістка Медіаплатформи “Вгору”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ