Підтримати нас

У деяких районах Голопристанської громади рівень води вже сягнув 3,5 метри

Vgoru
Автор статті
07 червня 2023 04:47
1,761
Поширити:

У населених пунктах Голопристанської громади вода продовжує прибувати та її рівень у деяких районах сягнув 3,5 метри. 

Про це повідомила журналістам “Вгору” начальниця Голопристанської військової адміністрації Світлана Лінник. 

Села Кардашинка та Кохани затоплені. Також вода продовжує прибувати в Голій Пристані, східна частина якої вже повністю під водою. У центральній частині міста рівень води сягає від 1 до 1,5 метра. Водночас затоплена берегова лінія села Старої Збур’ївки. 

Фото Світлани Лінник

Місцеві жителі самотужки намагаються евакуюватися на човнах до безпечних місць. 

“Благають про допомогу населення, будинки яких повністю у воді. Людям довелося всю ніч провести на дахах. Окупаційна влада не діє”, – зазначила Лінник. 

Вчора, 6 червня, внаслідок підриву Каховської ГЕС затопило берегову лінію Голопристанської громади — села Кардашинка, Стара Збур’ївка, місто Гола Пристань. Самі окупанти також перебувають у цих населених пунктах.

На думку доктора географічних наук Ігоря Пилипенка максимальний підйом води за будь-яких катастрофічних наслідків не перевищить 4,5 метри. Це півтора поверху від стандартного рівня води в Дніпрі.

Але поки неможливо встановити, на яку реально глибину над рівнем моря зруйновано греблю. Коли це буде відомо, то можна встановити реальний профіт у прірви, через який неконтрольовано скидається вода. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ