Підтримати нас

У Голій Пристані підтоплення на рівні до 1,5 м

Автор статті
06 червня 2023 14:02
3,503
Поширити:

В результаті підриву Каховської ГЕС у зоні затоплення перебувають майже всі населені пункти на лівому березі Дніпра.

Про ситуацію в Голопристанському районі розповіла начальниця Голопристанської військової адміністрації Світлана Лінник.

За словами пані Світлани, під підтоплення підпадає берегова лінія — села Кардашинка, Стара Збур’ївка, місто Гола Пристань. Самі окупанти також перебувають у цих населених пунктах.

Якщо зранку води в місті не було, то зараз у Голій Пристані фіксується підтоплення на рівні до 1,5 м. Підтоплена друга лінія берегової зони, є вода вже й у центральній частині міста, і вона ще прибуває.

Попри те, що в такій катастрофічній ситуації врятуватися можна лише покинувши потенційно небезпечні місця, зранку окупанти обмежували переміщення людей, на блокпостах нікого не пускали з Кардашинки або Голої Пристані в напрямку Скадовська.

Згодом окупаційна адміністрація заявила про «планову евакуацію» населених пунктів, яким найбільше загрожує підтоплення, у їх перелік потрапила й Гола Пристань. Відзвітували навіть, що евакуаційні автобуси стоять напоготові. Світлана Лінник назвала це брехнею, бо насправді автобусів немає:

«Вранці окупанти поїздили трошечки, оголосили про те, що буде евакуація, Насправді жодної евакуації не відбувається. Там, де вже підтоплення відбулося, населення, яке має можливість, евакуйовується самотужки — у більш-менш безпечні об’єкти або житлові будинки, райони, села».

Але насправді люди тримаються, не хочуть нікуди їхати, на пропозиції окупантів евакуюватися відправляють їх вслід за руським воєнним кораблем.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ