Підтримати нас

У Чорнобаївській громаді на Херсонщині в межах програми “єВідновлення” розглянули понад 300 заяв

26 травня 2024 09:27
199
Поширити:
Фото Олександра Корнякова\обстріл Херсона 16 листопада 2023 року

У Чорнобаївській громаді Херсонської області в межах програми “єВідновлення” комісія розглянула 333 заяви на компенсацію пошкодженого або зруйнованого житла.

Про це йдеться на сторінці Чорнобаївської сільської ради.

За їхньою інформацією, призначили компенсацію для відновлення 150 пошкоджених житлових будинків і квартир на суму понад 22 млн 448 тисяч гривень. За 15 заявами надали сертифікати на придбання нового житла замість зруйнованого, загальною сумою понад 21 млн 399 тисяч гривень. 

Однак компенсація за пошкоджене майно у Чорнобаївці не призначається, оскільки з липня 2023 року відповідно до Наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України село включене до переліку територій, на яких ведуться бойові дії. З тієї ж причини призупинено отримання компенсації за будинки, які зазнали пошкоджень через підтоплення внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Таких заяв надійшло 19.

“Як тільки село виключать з переліку територій, на яких ведуться бойові дії, розгляд заяв про призначення компенсації продовжать”, – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що в Чорнобаївці можна отримати компенсацію за знищене житло. 

Як інформують в адміністрації, комісія для розгляду заяв та призначення компенсації на території Чорнобаївської громади перше засідання провела 22 червня 2023 року. Станом на 25 травня цього року відбулося 19 засідань.

Щодо інформації та допомоги про компенсації можна звернутися до працівників Чорнобаївської сільської військової адміністрації. Телефон ЦНАП для консультацій: +380990745504.

  • У Херсонській області в межах програми “єВідновлення” подали 5 тисяч 800 заявок на компенсацію пошкодженого житла.
  • Керівниця громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юристка Олена Старюк пояснила, що право на сертифікат мають громадяни України, чиє житло зруйновано після 24 лютого 2022 року внаслідок військової агресії Російської Федерації та не підлягає відновленню. Це можуть бути квартира, приватний будинок, кімната або інше житло. На нежитлові приміщення, пошкодження побутової техніки, авто програма не розповсюджується.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів