Підтримати нас

У Бериславському районі зареєстровано 6 тисяч ВПО: скільком вдалося працевлаштуватися

27 серпня 2024 13:35
239
Поширити:
Фото: Олександра Корнякова, "Вгору"

Станом на серпень 2024 року в Бериславському районі Херсонської області зареєстровано 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО). З них офіційно працевлаштувалися 37 людей.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.

Фахівці потрібні у військові адміністрації, медичні та комунальні установи. За статистикою центру зайнятості, в Бериславському районі знайшли роботу 234 людей, зазначив держслужбовець.

“У центрі зайнятості зараз є безплатне навчання. Тобто людина знає, що вона провчиться рік-два і далі її візьмуть на роботу. А сидіти говорити, що немає роботи це неправильно”, – додав Літвінов.

Також він розповів, що з початку 2024 року в Бериславському районі 26 людей беруть участь в державній програмі “Армія відновлення”, де вони виконують  суспільно-корисні роботи. За це їм передбачена мінімальна заробітна плата.

  • За інформацією наданою Херсонським обласним центром зайнятості, на сьогодні в кожній із 17 деокупованих громад діє своя “Армія відновлення”. В одинадцяти громадах Бериславського і шести громадах Херсонського району з початку року понад 2000 людей допомагали відбудовувати свої населені пункти. Наразі продовжують працювати близько 700 робітників.
  • На Херсонщині після 1 березня 2024 року виплати ВПО автоматично подовжили 7 тисячам 157 переселенцям. Станом на травень 2024 року в Херсонській області було зареєстровано 44 тисячі 88 переселенців.
  • У Мінреінтеграції для ВПО зібрали інформацію по областях про допомогу, яку надають недержавні та громадські організації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів