Підтримати нас

У 2024 році понад 60 людей з Херсонщини отримали медикаменти за програмою “Доступні ліки”

13 липня 2024 16:10
197
Поширити:
Фото: Freepik

У 2024 році 67 людей у Херсонській області отримали медичні препарати для лікування розладів психіки та поведінки, епілепсії за програмою "Доступні ліки". 

Про це повідомили “Вгору” у пресслужбі Національної служби здоров'я України.

Зазначається, що впродовж 2024 року понад 32 тисячі людей отримали препарати за цією програмою.

Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак розповіла як скористатися такою послугою: 

“Українці, які мають епілепсію, розлади психіки та поведінки, можуть отримати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки» безоплатно або з частковою доплатою. Наразі до програми входить 65 торгових назв таких препаратів. З них 23 – безоплатні, решта – із частковою доплатою. Потрібно лише отримати у лікаря електронний рецепт і звернутися із ним до аптеки, яка має договір з НСЗУ”.

Найближчу аптеку, яка має договір із НСЗУ, можна знайти за посиланням ТУТ. У меню зліва необхідно обрати населений пункт та потрібний напрям програми.

Також можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

  • У Міністерстві охорони здоров’я України зазначили, що е-рецепт запрацював у квітні 2019 року в рамках відпуску препаратів за програмою реімбурсації “Доступні ліки”. Пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом II типу можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою за електронним рецептом. З 1 жовтня 2021 року до програми додали препарати для лікування психічних захворювань, таких як шизофренія, епілепсія, депресія, ПТСР, афективні та невротичні розлади.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів