Підтримати нас

Тисячі сімей контрактників ЗСУ відтепер мають право на "житлову" компенсацію

09 серпня 2016 08:06
239
Поширити:

Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про внесення змін до статті 12 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України, передає Експрес.

Проект передбачає запровадження виплати компенсації за винаймання житла для військовослужбовців військової служби за контрактом у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціально пристосованих казармах або сімейних гуртожитках.

"Згідно з чинною редакцією закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", компенсація передбачена тільки для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів військових ВНЗ, які мають сім'ї", – зазначив міністр оборони Степан Полторак.

"Відповідно до запропонованих змін, станом на сьогодні близько 16 тисяч сімей військовослужбовців-контрактників Збройних сил зможуть отримувати грошову компенсацію за оренду житла", – пояснив чиновник.

За словами міністра оборони, частиною реформи армії є професіоналізація, для чого, зокрема, необхідно поліпшувати умови проходження служби військових контрактників.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ