Підтримати нас

Тюремна реформа нічого не змінить у пенітенціарній системі

19 травня 2016 04:15
655
Поширити:

Експерт Харківської правозахисної групи Андрій Діденко заявив, що незважаючи на рішення Кабміну ліквідувати пенітенціарну службу, все продовжить працювати, як і раніше.

На даний момент відбувається ліквідація центрального апарату.

"Сама Пенітенціарна служба працює, і вона підпорядковується Мін'юсту. Тільки зараз в Мін'юсті починають вникати в цю сферу, тому що Пенітенціарна служба була завжди незалежною, це був своєрідний острівець, який працював самостійно. І ось зараз починають робити перші реальні кроки для зміни цієї структури. Сподіваюся, що це будуть реформаторські кроки, які приведуть до конструктивного діалогу з громадськістю, і будуть позитивні зміни цієї структури в цілому", - говорить експерт, передає znaj.ua.

Діденко повідомляє, що раніше ходили чутки про те, що потрібно віддати службу в підпорядкування Мін'юсті, але цього не відбувалося: або чиновники гальмували процес або не доходила справа до змін. Він запевняє, що вся структура служби як працювала, так і продовжить роботу, а змінюється тільки керівний апарат, що і лежить в основі реформи.

Нагадаємо, що заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука звернувся до політиків з проханням переглянути "закон Савченко", за яким на свободу виходять злочинці. Він описав ситуацію, коли його друг уже постраждав від діяльності одного з таких тюремників, який вийшов на свободу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ