Підтримати нас

«The Guardian — досвід, якому позаздрили б режисери усього світу»

Vgoru
Автор статті
09 лютого 2016 08:37
535
Поширити:

Чому конкурс документальних проектів «The Guardian прямує в Україну» важливий саме для нашої країни? На це питання відповідають члени журі конкурсу.

Прийом заявок на всеукраїнський конкурс від The Guardian триває. І ми поцікавилися у журі, яке відбере шість команд-фіналістів, чому конкурс цікавий та унікальний саме для українських режисерів.


 Роман Бондарчук

режисер, арт-директор Docudays UA

 Хочу, щоб в Україні робилося більше хорошого кіно, яке буде зрозумілим і цікавим глядачам в усьому світі. А участь у проекті The Guardin — це гарантія, що фільми будуть універсальними і вони досягнуть багатомільйонної аудиторії в різних країнах. Ще мені цікаво дізнатися, які герої приваблюють сьогодні українських режисерів. І як вони самі сприймають і перетворюють на історії тутешню реальність.

 Один безпосередній документальний фільм з України вартий тисяч інформаційних повідомлень і телесюжетів про нас. Я вірю у фільми як емоційний досвід, що зближує людей, змушує співпереживати їм, робить їх зрозумілішими одне одному. Переконаний, що участь у такому проекті дасть його учасникам гарний старт для подальшої кар’єри в міжнародному масштабі. І вони зніматимуть свої наступні фільми, творячи тут кіноіндустрію і наповнюючи програму фестивалю Docudays UA.

 

 Чарлі Філліпс

очільник відділу закупівлі та виробництва документального кіно у The Guardian

 Як на мене, в Україні в царині культури зараз відбуваються цікаві речі. Це стало очевидним під час мого візиту в грудні. Під час зустрічей у пяти містах я відчув потенціал і надзвичайний творчий запал. Знаходити автентичні історії та показувати їх світові за допомогою високоякісних короткометражних фільмів — важлива справа. Я дійсно вірю в українське документальне кіно і талант до його виробництва, і з нетерпінням чекаю, які ж історії побачать світ цього разу.

 

 Сергій Буковський

український режисер документального кіно

 Мені останнім часом навіть не натдто важливо, ЩО. Важливо, з КИМ. Docudays UA мені близькі по духу і думками, які сповідує команда. А проект The Guardian — це можливість руху за межі глобуса України. До того ж, сьогодні світ цікавиться Україною і тим, що тут відбувається, не через медіа, новини, а саме через документальне кіно.

 

 Крістін Бардслі

радник із питань кіно у Британській Раді

 Я в захваті від короткометражних стрічок, особливо документальних. У своїх найкращих проявах вони втілюють чудові оповідання та змальовують персонажів, які ваблять глядача у подорож упродовж усіх 15 хвилин – або навіть і менше. Це – вперше, коли The Guardian влаштовує саме міжнародний презентаційний конкурс. Зокрема, нам цей проект надав можливість розвинути партнерські стосунки з найбільш інноваційною газетою Сполученого Королівства та запустити нову захопливу модель проекту, яку тепер можна буде відтворити і в інших країнах.

 Люди з усього світу зможуть поглянути на країну з автентичної точки зору тих, хто знає її найкраще – українців. Окрім того, це відкриє чудові можливості професійного розвитку для переможця конкурсу. Зокрема можливість попрацювати з журналістом The Guardian, а також відвідати офіс у Лондоні для того, щоб завершити роботу над своєю стрічкою. Це досвід, якому позаздрили б режисери з усього світу!

 «The Guardian прямує в Україну» - всеукраїнський конкурс документальних проектів від найвпливовішого британського видання The Guardian, спільно з Docudays UA та Британською Радою в Україні.

 Заявки можна подати до 15 лютого.

 Деталі — за посиланням

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ