Підтримати нас

“Суперечить статуту ООН”: у США відреагували на заяву Путіна

16 червня 2024 20:39
153
Поширити:
Джек Салліван
Джек Салліван. Скриншот із відео саміту

Бачення “миру” очільника Кремля Володимира Путіна, що передбачає повну окупацію Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України, суперечить статуту ООН і базовій моралі.

Про це заявив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван у другий день саміту миру.

“Ми нещодавно чули “заяву” Путіна, що Україна має відмовитися від своїх суверенних територій. Також роззброїтися, аби Росія могла цим скористатися у своїх цілях і продовжила військові дії. Жодна відповідальна країна не може назвати, це розумною основою для миру. Це суперечить статуту ООН, базовій моралі та здоровому глузду”, – зазначив радник.
  • 14 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей. 
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії. Аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру. Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав ці вимоги неприйнятними. Канцлер Німеччини Олаф Шольц «несерйозними».

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів