Підтримати нас

Борель відреагував на заяву Путіна: “агресор не може диктувати умови припинення вогню”

15 червня 2024 18:56
141
Поширити:
Жозеп Боррель. Фото з офіційного сайту ЄС

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав неприйнятними вимоги очільника Кремля Володимира Путіна щодо виходу українських військових із Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей та заявити про відсутність планів вступити до НАТО. 

Про це йдеться у повідомленні Борреля у соцмережі Х (Твіттер).

Також він додав, що Путін не зацікавлений у мирі. 

«Неприйнятні вимоги Путіна мають на меті легітимізувати вторгнення та підірвати мирні зусилля, тоді як Росія переозброюється та готується до тривалої війни. Агресор не може диктувати умови припинення вогню», йдеться у повідомленні.
  • 14 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей. 
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії. Аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів