Підтримати нас

Шольц назвав пропозиції очільника Кремля несерйозними

15 червня 2024 20:52
140
Поширити:
Олаф Шольц, канцлер Німеччини
Олаф Шольц. Скриншот із відео ZDF

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав пропозиції очільника Кремля Володимира Путіна щодо виходу українських військових із Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей та заявити про відсутність планів вступити до НАТО «несерйозними».

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ZDF.

Також він зазначив, що ця заява була спрямована лише на те, щоб відвернути увагу від українського мирного саміту.

«Водночас Путін показав, що його насправді цікавить класичне імперіалістичне завоювання землі», – додав канцлер.

На саміті миру у Швейцарії Шольц сказав, що саме Росія обрала війну, а не дипломатію та діалог. 

"Ми всі знаємо, що Росія може завершити війну зараз чи в будь-який інший момент, якщо припинить наступ і виведе війська з України. Та досі Росія відмовлялась дослухатися до наших закликів до миру на основі міжнародного права і Статуту ООН", – констатував канцлер.
  • 14 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей. 
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії. Аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру. Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав ці вимоги неприйнятними.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів