Підтримати нас

Судитимуть жителя окупованої Нової Каховки на Херсонщині, який брав участь в організації незаконних виборів

07 травня 2024 11:00
152
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

За підозрою в колабораціонізмі судитимуть 42-річного жителя окупованої Нової Каховки на Херсонщині, який брав участь в організації та проведенні незаконних виборів представників державних органів.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у березні 2023 року чоловік став членом незаконної виборчої комісії Херсонської області першого скликання – органу, створеному незаконною владою для організації та проведення незаконних виборів на території окупованої Херсонщини. 
 
Він брав участь у роботі комісії, що працювала в окупованому Генічеську. Підозрюваний перевіряв чи правильно представники окупаційних територіальних виборчих комісій склали протоколи.

А також фіксував результати незаконного голосування та підраховував відсотки голосів за окупаційні політичні партії. 

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Нещодавно слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річної жительки Микільського Херсонського району, яка допомагала проводити незаконний референдум під час окупації правобережжя Херсонщини. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.
  • СБУ в Миколаївській області заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 27-річному жителю Херсонщини Володимиру Гарковенку. Він взяв участь в організації та проведенні незаконних виборів на окупованій території.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ