Підтримати нас

Судитимуть окупаційного “слідчого”, який катував цивільних під час окупації Херсона

18 червня 2024 11:20
292
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Херсонської області за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, державної зради та колабораціонізму.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.



За даними слідства, під час окупації Херсона чоловік обійняв посаду старшого слідчого в окупаційному райвідділі поліції міста.

На своїй посаді він сприяв придушенню будь-яких проявів незгоди із політикою окупаційної влади.

Разом із військовими РФ він нелегально ув’язнював цивільних у захопленому приміщенні Херсонського регіонального управління поліції, непристосованому для тривалого утримання людей.

Під час допитів чоловік разом із російськими військовими жорстоко поводився із затриманими. Затриманих місцевих жителів систематично били, піддавали тортурам, позбавляли їжі та води.

Цьому загрожує ув’язнення на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

  • Головне управління Національної поліції повідомило про підозру в жорстокому поводженні з людьми 40-річному військовослужбовцю 143 полку оперативного призначення РФ Володимиру Полуектову. Він брав участь у незаконному затриманні жителів Херсона в захопленому ізоляторі тимчасового тримання № 1.
  • Національна поліція повідомила про ще одну підозру 28-річному співробітнику ФСБ РФ Яну Заневському. Він під час окупації Білозерки Херсонської області 2022 року незаконно утримував та катував двох людей у захопленому приміщенні Білозерського районного суду.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів