Підтримати нас

Судитимуть депутатку від ОПЗЖ та окупаційну директорку школи з Новотроїцька на Херсонщині

05 липня 2024 11:00
214
Поширити:
Фото: ЦЖР

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт щодо депутатки ради селища Новотроїцьке Генічеської громади Херсонської області від “Опозиційної платформи – За життя” та окупаційної директорки школи №1.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Мова йде про Ірину Бондар, яка 24 травня 2024 року отримала підозру в пособництві державі-агресору та колабораціонізмі. 

За даними слідства, жінка у липні 2022 року очолила Новотроїцьку школу №1, що створена незаконним органом влади на базі захопленого ліцею.

На своїй незаконній посаді Бондар підбирала працівників, постачала підручники видаництва РФ, агітувала учнів до навчання у незаконної воєнізованої російської організації “Юнармія”. 

Їй інкримінували частину 3 статтю 111-1, за якою передбачено покарання виправними роботами на строк до 2-х років або ув'язнення від 6 місяців до 3-х років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Також її судитимуть за частиною 1 статтею 111-2 КК України. Покарання передбачене від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Ірина Бондар – директорка Новотроїцької школи №1 з 2014 року.
  • Івано-Франківський суд виніс заочно вирок за колабораціонізм ексдиректорці ліцею № 2 в селищі Сиваське на Херсонщині, депутатці Новотроїцької селищної ради Генічеського району від партії “Опозиційна платформа – За життя” 65-річній Наталії Крупі. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів