Підтримати нас

Депутатку від ОПЗЖ і ексдиректорку ліцею з Новотроїцького на Херсонщині підозрюють у колабораціонізмі

25 травня 2024 11:22
386
Поширити:
Ірина Бондар
Фото: ЦЖР

Заочну підозру в пособництві ворогу і колабораційній діяльності отримала депутатка ради селища Новотроїцьке Генічеської громади Херсонської області від ОПЗЖ і ексдиректорка місцевого ліцею №1 59-річна Ірина Бондар.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, в липні 2022 року Бондар незаконно очолила “Новотроїцьку школу №1”, яку представники окупаційної влади створили на базі захопленого місцевого ліцею №1, директоркою якого вона була з 2014 року.

Жінка просувала серед учнів антиукраїнські погляди й агітувала їх вступати до незаконної воєнізованої російської організації “Юнармія”. 

Ірині Бондар загрожує від 10 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

  • Заочну підозру від СБУ в колабораціонізмі отримала 61-річна Світлана Дорогань, вчителька української мови та літератури Чкалівської школи в Новотроїцькій громаді Генічеського району Херсонської області.
  • Раніше СБУ повідомила заочно про підозру в колабораціонізмі 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району та 39-річній Наталії Карпачовій із села Рівне Генічеського району Херсонської області. Вони обійняли посади директорок у захоплених російськими окупантами школах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів